1. Skip to header
  2. Skip to navigation
  3. Skip to content
  4. Skip to footer

Onze werkwijze

Hieronder kunt u lezen hoe een videoproductie bij Contour Media tot stand komt. Bekijk ook de case study over een van onze filmproducties bij de Nederlandse Spoorwegen om een praktijkvoorbeeld te zien.

 

Pre-productie

 

Adviesgesprek en projectverkenning

Voordat Contour Media aan de productie van een film begint vindt er een gesprek met u plaats. Hierin wordt besproken wat u met de film wilt bereiken: wie wilt u bereiken, wat voor boodschap wilt u overdragen en wat is de toon van de film? Tijdens en na dit initiële gesprek geeft u alle informatie die inhoudelijk nodig is voor de film aan ons en schrijven wij op basis hiervan een script. 


Script

Bij het schrijven van een script bedenken wij een structuur voor de film, toepasselijk videomateriaal, interviews die interessant zijn om te filmen, maar ook schrijven we een voice en bedenken we animaties indien dit nodig is. Het script kan meerdere malen heen en weer gaan voor een review ronde voor we tevreden zijn.

 

Voorbereiding voor productie

Op basis van het script worden de voorbereidingen voor de productiefase gestart, zoals het bepalen van wie er geïnterviewd wordt en waar, data plannen voor de filmopnames en in sommige gevallen toestemming voor opnamelocaties regelen.

 

Productie

 

Contour Media filmproductieFilmopnames

Opnames van al het benodigde audiovisuele materiaal uit het script.

 

Voice over

Contour Media geeft u diverse opties voor stemmen om uit te kiezen. Nadat een stem is geselecteerd wordt het script opgenomen.

 

Animatie

Indien er onderdelen van het script zijn die animaties worden werkt Contour Media samen met een animator om deze te creëren.

 

Muziek

De muziek wordt speciaal gecomponeerd voor uw film door een componist. Alhoewel het hier genoemd wordt in de productiefase wordt dit pas aan het einde van het proces gemaakt, nadat de montage van de film geheel is afgerond.

 

Post-productie
 

Contour Media post-productieMontage

Na afronding van de filmopnames start Contour Media met de montage van de film. De voice over wordt opgenomen en de beelden worden hierop gemonteerd. Na een of meerdere feedbackrondes wordt een definitieve versie van de film naar de componist gestuurd en start Contour Media met de kleurcorrectie van de beelden. Nadat de muziek is gecomponeerd wordt dit aan u voorgelegd ter goedkeuring, en daarna is de film klaar.

 

Oplevering

Wanneer de gehele film door u is goedgekeurd wordt het opgeleverd in een formaat naar uw wens, bijvoorbeeld in een versie geschikt voor tablets en/of smartphones, naar de specificaties van uw website of een videosharing website zoals YouTube of Vimeo.